Osobní profil

Profilová fotografie FOD Klokánek

FOD Klokánek

  • Datum posledního přihlášení: 21. 12. 2015
  • Datum registrace: 02. 11. 2015

Více informací o Vás:

Klokánek je projekt Fondu ohrožených dětí, jehož cílem je změnit dosavadní nevyhovující systém ústavní výchovy a nahradit jej v co největší míře přechodnou rodinnou péčí na dobu, než se dítě může po vyřešení nebo zlepšení situace vrátit domů, nebo než je pro něj nalezena trvalá náhradní rodina (pěstounská péče, osvojení).


Podle § 46 zákona o rodině Před nařízením ústavní výchovy je soud povinen zkoumat, zda výchovu dítěte nelze zajistit náhradní rodinnou péčí nebo rodinnou péčí v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, která má přednost před výchovou ústavní.


Děti se do Klokánků přijímají přímo, bez předchozího pobytu v diagnostickém ústavu. Děti lze přijmout na žádost rodičů či samotného dítěte nebo na základě předběžného opatření.


Klokánky mají nepřetržitý provoz, proto mohou kdykoliv přijmout i novorozence, jejichž matky tají těhotenství a porodí mimo zdravotnické zařízení.


V Klokánku o děti pečují po všech stránkách (obdobně jako v rodině) střídavě po týdnu dvě „tety“. Teta tedy pečuje o děti vždy celý týden nepřetržitě, kdy se po týdnu vystřídá s druhou „tetou“. Děti jsou tak navyklé na „své tety“ a nedochází u nich k citové deprivaci. Maximální počet dětí v „klokaní“ rodině jsou čtyři děti, které žijí společně se „svou“ tetou v bytové jednotce vybavené stejně jako běžná domácnost. Není zde stanoven žádný striktní řád a pravidla, jak tomu bývá v ústavních zařízeních. Zkrátka - snažíme se vytvořit dětem prostředí co nejvíce podobné normální rodině.
  • Miroslav Č.
    04.12.2015

    Demontáž a montáž skříňky

    montáž nábytku
  • Miroslav Č.
    04.12.2015

    Výměna osvětlení a lustru

    výměna / instalace vypínačů, zásuvek, světel, žárovek
  • Miroslav Č.
    04.12.2015

    Výměna elektrických spotřebičů

    oprava / zapojení spotřebičů (sporák, myčka, apod.)
  • Miroslav Č.
    04.12.2015

    Vystěhování nábytku

    vyklízení bytů
    Neuvěřitelně obětavý a šikovný člověk s dobrým srdcem. Pomáhal nám přestěhovat několik bytů, včetně zapojení elektrických spotřebičů a osvětlení, 2 týdny v kuse, vždy s úsměvem. Za Klokánek Štěrboholy děkujeme mnohokrát!
  • Petr S.
    04.12.2015

    Malování 3 pokojů na bílo

    malířské práce
    Skvělá práce, profesionální přístup, nic není nemožné! Děkujeme
  • Petr S.
    04.12.2015

    Vystěhování nábytku

    vyklízení bytů
    Perfektní a profesionální práce, pomoc i při práci navíc. Klokánek moc děkuje!
  • Petr S.
    04.12.2015

    Malování třípokojového bytu

    malířské práce
  • Filip B.
    02.11.2015

    Zatmelení prasklin

    malířské práce
  • Ján Č.
    02.11.2015

    Malování čtyřpokojového bytu

    malířské práce